Folgjemy

Folgjemy...Janetta in Bolivia

Ontsmet

Hier in Bolivia is het veel gewoner om uit eten te gaan of eten te bestellen dat vervolgens bij je thuis afgeleverd wordt, omdat het goedkoop is. Vorige week ging ik voor de eerste keer sinds ik weer terug ben weer uit eten. Samen met twee vriendinnen gingen we naar een pizzeria. Voordat ik de deur uitging zette ik mijn mondkapje op en stopte ik een flesje desinfectiegel in mijn tas. Bij aankomst in de pizzeria zag ik dat er een heleboel tafeltjes weggehaald waren, zodat er onderling voldoende afstand gehouden kon worden. Daarnaast waren er ook maar weinig klanten. Tijdens de lockdown hier was er wel de mogelijkheid om eten thuis te laten bezorgen, wat dan ook veel gedaan werd en nog steeds gedaan wordt.

Bij de deur lag een mat met desinfectiemiddel waar we doorheen liepen, daarachter een andere mat waarop we onze voeten droogveegden. Vervolgens stond er een pompje met ontsmettingsmiddel waarmee we onze handen konden ontsmetten, daarna liepen we door naar de balie. Daar aangekomen werd het menu eerst voor ons ontsmet voordat we konden bekijken wat we wilden kiezen. Er waren ongeveer 20 tot 30 keuzemogelijkheden, verkrijgbaar in 4 verschillende groottes. Ook was het mogelijk om een pizza in puntvorm te bestellen, zoals een puntijs!

Na de keuze gemaakt te hebben, betaalden we contant en tot mijn verbazing werd zelfs het geld ontsmet. Vervolgens konden we aan een tafeltje plaatsnemen om te wachten tot onze pizza’s klaar waren. Aan de muur hingen instructies over hoe en wat we moesten doen m.b.t ontsmetten. Dat werd duidelijker voor me toen onze pizza’s klaar waren. Toen onze naam geroepen werd konden we de pizza’s bij de balie ophalen. Er was daarbij ook een dienblad met borden, bestek en een flesje desinfectiemiddel. Dat desinfectiemiddel was bedoeld om onze borden en bestek te ontsmetten, alvorens het te gebruiken.  De pizza – die we toch maar niet ontsmet hebben – smaakte gelukkig prima!