Folgjemy

Gastenverblijf

Het gastenverblijf van SIM biedt gastvrijheid aan zendelingen die om wat voor reden ook in Cochabamba verblijven. Het kan zijn dat ze medische zorg nodig hebben, of dat ze iets op kantoor moeten regelen, of dat ze een rustpauze van hun zware werk nodig hebben. Het gastenverblijf biedt hen een veilige, rustige plek waar ze een luisterend oor vinden.

Naast zendelingen komen er ook groepen, bijvoorbeeld van scholen of kerken. Deze groepen komen vanuit de hele wereld en hebben als doel het helpen van de lokale bevolking. Deze groepen vinden in het gastenverblijf een plek om even bij te komen van de jetlag, voorbereidt te worden op hun taak, of ze werken vanuit het gastenverblijf in de omgeving van Cochabamba.

Er is een hele verscheidenheid in bezoekers en in wat ze nodig hebben. Gemiddeld komen er 50 zendelingen per maand in het gastenverblijf, in rustige maanden kunnen dat er minder dan 10 zijn, in drukke maanden wel meer dan 100.

Naast deze bezoekers wordt er door lokale kerken of jeugdgroepen gebruik gemaakt van ( het terrein om) het gastenverblijf.